top of page

KLEI

Voor mijn ontwerpen varieer ik graag met verschillende soorten klei.  Witte , rode , betongrijze of zwarte klei met of zonder grove chamotte en spikkels. Hierdoor is het niet altijd nodig om op de creaties glazuren aan te brengen en stralen ze een heel natuurlijke pure schoonheid uit. 

mixing-up

Bij sommige creaties maak ik gebruik van nieuw samengestelde klei, een mengeling van verschillende soorten klei. Stukken gedroogde klei worden gerecupereerd en overgoten met water. Wanneer de klei dit water volledig heeft geabsorbeerd wordt de kleimassa uitgelegd om te drogen tot deze weer kneedbaar is geworden.
Dit hele proces is zeer tijdsintensief, maar ik hou enorm van de verassende en unieke  kleurencombinaties die deze klei geeft aan de objecten. Het 'marmereffect' wordt bekomen door de buitenkant te raspen en nadien weer glad te wrijven. 

Ik hou ervan om karakter te brengen in de klei door texturen aan te brengen. De huid van de klei komt tot leven. Voor de vormgeving en reliëf laat ik me vooral inspireren door de schoonheid uit de natuur.


Alle ontwerpen zijn volledig met de hand vervaardigd.
Ik maak geen gebruik van gietmallen waardoor elk stuk steeds verschillend en dus uniek zal zijn.


niets overhaasten...

Met klei werken vraagt ook veel geduld. Je kan de klei niet forceren maar je moet het de tijd geven die hij nodig heeft.  Hierdoor telt de periode van ontwerp tot afgewerkt product gemakkelijk  4 à 6 weken. 

 

Alle producten zijn door mezelf ontworpen en elke collectie bestaat uit een beperkt aantal stuks.  Alle creaties zijn volledig handgemaakt en daarom ook steeds uniek.

Elk stuk is met veel zorg en kwaliteitsvolle grondstoffen gemaakt. Alle serviesgoed is voedselveilig en vaatwasbestendig.

bottom of page