top of page

passie voor handwerk

29A0C452-413F-4979-AD36-4C536128DF86_1_201_a.jpeg

De liefde voor creëren was er al als kind, en ook na het secundaire onderwijs bleef de passie voor kunst borrelen. Zo besloot ik om beeldhouwkunst en edelsmeedkunst te volgen tijdens mijn studies orthopedagogie. 

Daar kwam mijn passie voor handwerk nog meer tot uiting en ik combineerde het werk als therapeut met het ontwerpen van zilveren juwelen. 

 

Intussen werd mijn interesse voor klei opnieuw aangewakkerd, kreeg ik een boek cadeau over keramiek, en volgde ik een cursus pottendraaien. Sinds een aantal jaren volg ik de opleiding Keramiek op de kunstacademie en heb ik thuis mijn eigen atelier.

“Met mijn handen iets van nul opbouwen, wroeten in de klei... Het liefste wat ik doe. Tijdens het creëren laat ik mijn handen en het materiaal spreken. Zij bepalen het eindresultaat.”

 

Een object ontstaat uit een samenspel van de klei en mijn handen, met vaak zo min mogelijk gereedschap. Tijdens het creëren, laat ik mijn inspiratie de vrije loop en laat ik mijn handen ergens naartoe werken. Het eindresultaat kan hierdoor helemaal afwijken van de oorspronkelijke schets. Ik hou enorm van die vrijheid als ontwerper!

Hoewel zilver en klei allebei natuurlijke materialen zijn, is werken met deze materie totaal verschillend. Die variatie in ontwerpen en het experimenteren met verschillende materialen, maakt mijn job afwisselend en uitdagend.

 

3B686BAA-4885-419A-B98C-2B3DAF599E47_1_201_a.jpeg

"In mijn hoofd bruist het steeds van de ideeën, die ik dan met plezier uitwerk in mijn atelier."

IMG_7756_edited.jpg

Een aantal jaren geleden gaf ik mijn job in de hulpverlening na 15 jaar op, startte ik aan een intensieve opleiding keramiek en begin 2023 lanceerde ik mijn eigen zaak.

 

Via mijn website kan je terecht voor unieke keramische items en handgemaakte zilveren juwelen.

 

En zo kan ik vandaag met Maudcdesign doen waar ik altijd van droomde: ontwerpen, creëren en met mijn handen bezig zijn!

Heb je interesse in duurzame, unieke handgemaakte producten...

Neem een kijkje op de webshop, kom me opzoeken op een van de marktjes of contacteer me voor meer informatie

bottom of page