top of page

ZILVER

Bij het bewerken van zilver maak ik gebruik van dit edelmetaal in zijn verschillende vormen. Zilverplaat en draad worden gecombineerd door deze aan elkaar te solderen.  Voor mijn designs laat ik me inspireren door elementen uit de natuur en bij sommige ontwerpen maak ik ook gebruik van porselein, pitten of edelstenen zoals o.a. tijgeroog en jade.

"One of a kind"

Elk juweel is uniek, een creatie waarvan er maar 1 exemplaar is

Aangezien zilver een harde materie is worden creaties gevormd door het gebruik van verschillende gereedschappen. Toch tracht ik mijn ontwerpen steeds zo natuurlijk mogelijk te laten. Sobere vormen en subtiele texturen om het zilveren object in zijn puurheid te laten stralen. 

Elk ontwerp is met veel zorg afgewerkt en met de hand gepolijst. De juwelen zijn kwaliteitsvol en bestaan uit 100% sterling 925 zilver waardoor er weinig kans is op allergische reacties.

Zilver is een edelmetaal en kan oxideren. Dit is een chemische reactie die verkleuring veroorzaakt, maar dat niet schadelijk is voor het zilver. Het is aangeraden om de juwelen te bewaren in een afgesloten doosje of zakje. Indien nodig kan je de verkleurde juwelen reinigen met zilverpoets.

bottom of page